Vad är ett Digitalt CV

Ett digitalt CV är kort och gott ett kostnadsfritt sätt för privatpersoner att skapa ett professionellt och strukturerat CV som finns tillgängligt på en egen hemsida.
Cv-mallen.se är marknadsledande i Sverige på digitala CV:n så vi frågade CV-mallens VD Thomas Gustafsson varför man bör skaffa sig ett digitalt CV.
– Det finns många anledningar till att ett digitalt CV är bättre än ett traditionellt Word dokument CV. Nedan listar jag några av dessa.
A. Du vet alltid vart du har ditt CV – Det är inte ovanligt att man glömmer bort vart man har sitt word CV mellan jobbsök tillfällena. Man kanske bytt dator och glömt att spara över CV:t till den nya datorn eller så har slutat använda mailen där man hade sitt Word CV. Då måste man börja om från början med sitt CV skrivande. Detta slipper man när man har sitt CV på sitt konto hos CV-mallen.se.
B. Du kan enkelt ändra och uppdatera i ditt CV när du vill vart du vill och från vilken enhet (mobil,  dator eller platta) så länge du har internet. Detta gör det otroligt smidigt att ha ett digitalt CV än ett Word CV där man måste ha tillgång till word för att kunna ändra i det.
C. På samma sätt som ovan har arbetsgivaren alltid tillgång till CV:t på ett smidigt sätt. Arbetsgivaren kan öppna det direkt i sin telefon för att visa en kollega CV:t utan att behöva ladda ner filer. Många använder andra filformat än Word för att skriva sitt traditionella CV också vilket kan göra att man inte kan öppna det om man inte har rätt program på datorn eller telefonen.
D. Du kan rätta stavfel efter att du har skickat CV:t – Eftersom ditt CV är digitalt och ligger på en hemsida så kan du göra ändringar i det efter du skickat det. Detta förutsätter såklart att arbetsgivaren inte öppnat ditt CV redan. Men låt oss säga att du skickar ditt CV (din cv länk) till arbetsgivaren och direkt efter att du klickat på ”send” ser du att du stavat fel i CV:t. Då kan du gå in och ändra detta direkt i ditt CV och när arbetsgivaren öppnad CV:t så är stavfelet rättat och du räddade ansökan.
Skickar du istället ett traditionellt Word CV så är det omöjligt att rätta till stavfel efter du skickat det.
E. Du får ett professionellt utseende på ditt CV som du oftast inte kan skapa i Word. Det krävs ingen kunskap om design eller något annat för att få ett snyggt CV med cv-mallen.se. Du behöver bara klicka på ”välj CV mall” och så har du ett CV som ser professionellt ut.
F. Du sparar tid. Du behöver inte googla information om hur ett CV ska se ut eller vara strukturerat. Allt är redan färdigt när du använder CV-mallen.se så du kan fokusera på innehållet istället.
G. Du sticker ut när du söker jobb – Arbetsgivaren får in 100 st ansökningar där 99 personer skickar wordfiler och 1 person skickar en länk till en CV-hemsida. Den personen som skickar CV-hemsidan kommer sticka ut och få arbetsgivarens uppmärksamhet.
Ett digitalt CV är kostnadsfritt dessutom.