Den viktigaste delen av en arbets ansökan är oftast alltid ditt CV. Ditt CV kommer göra så att du får jobbet eller inte. Här är fem regler att följa med att skriva ett stjärn cv och landa dig jobbet.

1. Var noggrann
Det är viktigast är att information är korrekt på ditt CV. Du kommer att förlora stor trovärdighet om ditt CV har grammatiska fel. Dubbelkontrollera ditt namn, kontaktuppgifter, tidigare arbetsgivare och jobbbeskrivningar för fel.

2. Var ärlig

Överdriv inte för mycket! Det är viktigt för dig att du uppriktigt listat dina egenskaper, utbildning och tidigare jobb. Detta kommer att kollas upp och det kommer att tas reda på om du ärlig eller ej. Om detta inträffar kommer du garanterat inte få jobbet.

Om saknar vissa färdigheter bör du omfamna dina brister. Var ärlig i ditt CV och var beredd på att diskutera ditt CV under din intervju. Skäms inte för dina du inte kan allt! Det visar att du är mänsklig och det är okej.

3. Var tydlig och kortfattad

Kortfattat CV
Använd inte “fyllnads” -ord för att få ditt CV att se längre ut. Så fort arbetsgivare går igenom ditt CV kommer det att märkas. Du vill inte verka som om du skriver en uppsats och behöver nå en viss ordgräns.

Det är viktigt att använda samma typsnitt, avstånd och layout i ditt CV. Byt inte teckensnitt och textjustering. Du vill att dokumentet ska se så professionellt ut som möjligt
Prova CV-mallen om du vill ha kostnadsfria Cv mallar som ser professionella ut.

4. Håll ditt CV uppdaterat
Letar du efter ett nytt jobb men jobbar fortfarande på ditt nuvarande? Se till att ditt CV är uppdaterat med eventuella ändringar eller tilläggsansvar som du har. Har du blivit certifierad i något som är relevant för jobbet du söker? Till exempel, har du tagit någon ny säkerhetskurs eller lärt dig köra en ny slags truck.

5. Inkludera referenser
Det är bra att du målar upp en vacker bild av den perfekta medarbetaren. Dock måste din potentiella framtida arbetsgivare höra det från någon annan än dig själv. Istället för att få dem att fråga om referenser så kan du lägga till  dem enkelt i ditt CV. Lägg till namn och kontaktuppgifter på minst tre referenser. Se till att de inte är medlemmar i din familj helst.

Att lämna dina referenser till din potentiella arbetsgivare visar att du inte har något att dölja och att du välkomnar dem att kontakta dina referenser. Fråga alltid om lov före av dina referenser för att säkerställa att de kommer att tala gott om dig.

Håll ditt CV lättläst och kortfattat, ärligt, håll det uppdaterat och uppmuntrar din framtida arbetsgivare att kontakta dina referenser så kommer du bli inkallad på intervjuer snarare än du tror. Med ett väl dokumenterat CV i handen kommer du vara säker på att ha stor fördel på arbetsmarknaden.

Har du problem eller behöver lite inspiration med ditt CV och personliga brev rekommendera vi dig att kika in hos CV-mallen.