Min förra chef var en riktig idiot

Även om du hade världens hemskaste chef på din senaste arbetsplats och du är hur glad som helst att snart få slippa hen ska du aldrig berätta det på din arbetsintervju. Det kan mycket väl få dig att framstå som omogen och negativ, dessutom vet du inte vem som känner din gamla chef.
Även om intervjuaren försöker få dig att snacka skit om din förra arbetsgivare så bör du inte göra det, det är förmådligen ett test.

Vad sysslar ni med på detta lagret?

Kom inte in på intervjuen utan att ha gjort din hemläxa om företaget. Gör lite research det kommer inte ta mer än en kvart av din tid och arbetsgivaren kommer uppskatta det.

Det står i mitt CV

Även om arbetsgivaren ställer en fråga som finns med på ditt CV ska du inte svara med att det står i ditt CV, hen försöker se hur bra du är på att kommunicera.

Memorera inte alla svaren

Ingen arbetsgivare vill anställa någon som har memorerat alla sina svar i förväg, du kommer låta robot lik och dessutom kommer arbetsgivaren tro att du har problem att hålla i en vanlig konversation.

Ja eller nej

Svara aldrig ja eller nej på frågorna om det inte är helt nödvändigt. Detta

Nä jag har inga frågor

Att du inte ställer några frågor visar att du inte als är interesserad utav arbetsplatsen. Fråga några frågor det visar att du verkligen vill ha jobbet och är nyfiken om hur saker går till hos de.

Svär aldrig

Det är överaskande många som svär under sin intervju. Detta är inget som är uppskattat.

Personliga problem

De flesta personerna är sympatiska till folk som går igenom en svår period i sitt liv men arbetsgivare ser det som om att du kommer ha svårt att fokusera på ditt nya jobb.

Sen

Det är helt otroligt hur många personer tror det är ok att ens komma 5 min sent. Kom i tid det uppskattas och är du inte punktlig är det nästan ingen som kommer anställa dig.

Jag skulle vilja starta mitt eget företag så snart som möjligt

Entreprenörs ambitioner är bra – men om du söker jobb för att arbeta för någon annan, vill du förmodligen hålla det för dig själv att du endast försöker finansiera för ditt nya företag. De flesta arbetsgivare vill anställa folk som kommer att hänga kvar en stund och om det finns någon misstanke om att du bara samlar in en lönecheckar tills du kan göra din egen sak, kommer du förmodligen inte att få jobbet.

Jag är verkligen nervös

Även om du är mer nervös än du någonsin varit, vill inget företag anställa någon som saknar självförtroende. Så, i det här fallet är ärlighet inte det bästa.

Jag vet att jag inte har mycket erfarenhet, men …

Detta misstag är lätt att göra, speciellt om du nyligen tagit dina första steg in i lager branschen. Problemet är att när du ber om ursäkt för erfarenheten du inte har säger du väsentligen att du inte är en bra anställd, att du inte är helt rätt passform för rollen. Istället för att uppmärksamma dina svagheter, håll dig positiv, fokusera på dina styrkor.

Perfectionism är min största svaghet

Chansen finns att den personal ansvarige redan hört att vara en perfektionist är ens största svaghet och det kan komma som att låta som en alltför repeterad cliché. Det ger inte mycket av en sann inblick i din arbetsstil eller personlighet (speciellt om hälften av de andra kandidaterna ger samma svar). Prova ett mer genuint svar.

Förlåt att jag så tidig.

När du anländer mer än fem eller 10 minuter före mötet lägger du omedelbart press på intervjupersonen att släppa det hen kanske vill göra och hantera innan intervjun. Dessutom så kanske hen känner sig skyldig eftersom hen vet att du har suttit och väntat i 20 minuter.